Timp Liber

Autentificare

Căutare Smart

Open Panel

Timp Liber

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 De Nusu sunt legate cam toate amintirile mele de la CSU Brașov, din prima zi când la a 10-a manșă pe hornuri, se uita cu mila la antebrațele mele umflate si mă ajuta cu coarda, la o cățărare hibernala pe Milenei in Prăpastiile Urșilor - când a adus veselia si căldura strigând tare: Hai Soare Hai! - la turele de iarna din Bucegi și Fagaras pe colțari și pe schiuri.

 Nusu m-a încurajat sa trag și mai tare atunci când am fost uimit că l-am prins din urmă la traditionala tura de Tâmpa și m-a ajutat sa-mi depășesc stresul de cap de coardă in alpiniadele de vara cu calmul lui de nestrămutat. Datorita lui Nusu am făcut pasi mult mai mari decât speram in lumea alpina - iar sângele lui rece ne-a scos din multe situații grele. Nusu ajuta pe toți, fara excepție, iar simplul fapt de a fi în coarda cu el ne garanta reușita turei. 

 Nusule, mulțumesc pentru tot și îmi pare rău că nu am apucat să-ți spun toate astea la o bere. Credeam că ne vom povesti aventurile la bătrânețe, prin vreo cabana sau refugiu, sau de ce nu, printr-o noua tura. Drumul ți-a fost altul, ne vedem "dincolo", atunci când mi se termina ghemul și mie. 

 Rămas bun, prietene.

{fastsocialshare}

 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Se pare că "proprietarul" trebuie să mă vândă. Au început să-mi cadă piese importante. După planetară (ligament) acum o bucșă (menisc) a crăpat; la cealaltă "roată". Nu mai vorbesc de computerul de bord reparat când eram încă aproape nou, și de "șasiul" (coloana vertebrală) ușor hâit și cu tampoanele (discuri intervertebrale) duse la bază. Combustibilul (sângele) circulă încă bine, deși cu ceva impurități (acid uric+ colesterol) dar farurile (ochii) nu mai luminează așa bine fără lentile. Să nu uit de senzorul audio care e înfundat din vremuri imemoriale. Nasol.  Deci să detaliem. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nu știu cum s-a făcut, dar, odată cu accentuarea antrenamentelor de dimineață din timpul săptămânii mi-am zis că o las mai "ușurel" cu ieșirile de weekend. Ori, dacă ies, nu am să trag tare, doar plimbărică; și nu m-am agitat să planific ceva, dar m-am trezit de 2 ori spre sfârșit de săptămână cu mâncărime cruntă în tălpi, ce s-a cerut scărpinată pe "deal". Și uite așa am ajuns sa fac două "plimbărici", una în Bucegi, una în Postăvaru, cam de 30+ km fiecare, de nu mai știam cum să citesc cifrele de pe ceas.

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Scriu povestea târziu, știu, dar nu pot spune că mă scald în timp liber deși, paradoxal, nici nu pot preciza exact ce îmi mănâncă timpul :-) . A fost o perioadă nedefinită, cețoasă, din alea de care abia aștepți să scapi. Dar, cândva prin sfârșit de octombrie, într-o formă fizică în creștere, m-am decis să fac o ieșire mai tehnică în Făgăraș. Nu exagerat de lungă - doar dacă mă țin șalele - dar spectaculoasă. Și am avut spectacol, chiar dacă nu ăla la care mă gândeam eu. La urma urmei, îmi ziceam, e doar toamnă, chiar dacă e Făgăraș.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Câteodată lucrurile se aranjează în așa fel încât mă trezesc cu mici ferestre neașteptate în care nu am ceva concret de făcut. 

20150711_162327

În ciuda impresiei mele generale că surprizele legate de timp sunt în sensul ocupării suplimentare a timpului liber, s-a întâmplat de câteva ori să fie altfel. Într-o perioadă de vară plină de transformări în care cuvântul de ordine este imprevizibilitatea - mai ales datorită diverselor variabile ce nu sunt sub controlul meu - nu speram să apuc să ies pe munte prea des, și am evitat să angajez timp pentru ieșiri când șansa să nu le onorez era prea mare; măcar nu stric programul celorlalți. Iar eu pot merge și singur dacă mi se ivește ocazia, așa cum s-a întâmplat zilele trecute.

Subcategories

Imagini

Ultimele comentarii

 • Primul pas

  gabila 13.11.2013 20:03
  Super!!!!!!
   
 • Zillertal - HinterTux - schiind cu zeii - ian 2011

  Eu 03.07.2011 00:17
  Hei! mi-au placut povestile tale. :)) M
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Bogdan Avadanei 23.12.2010 17:01
  He he he, Long time no see !! Da, am început să (re)fac ce îmi place și ce știu (mai corect știam ;-) ...
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Andrei Miau 21.12.2010 03:24
  Bravo! I really enjoyed reading it ;) si in plus de asta ma bucur sa vad ca faci ceva ce multi nu mai ...

MOVESCOUNT Button