Personale

Autentificare

Căutare Smart

Open Panel

Personale

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 De Nusu sunt legate cam toate amintirile mele de la CSU Brașov, din prima zi când la a 10-a manșă pe hornuri, se uita cu mila la antebrațele mele umflate si mă ajuta cu coarda, la o cățărare hibernala pe Milenei in Prăpastiile Urșilor - când a adus veselia si căldura strigând tare: Hai Soare Hai! - la turele de iarna din Bucegi și Fagaras pe colțari și pe schiuri.

 Nusu m-a încurajat sa trag și mai tare atunci când am fost uimit că l-am prins din urmă la traditionala tura de Tâmpa și m-a ajutat sa-mi depășesc stresul de cap de coardă in alpiniadele de vara cu calmul lui de nestrămutat. Datorita lui Nusu am făcut pasi mult mai mari decât speram in lumea alpina - iar sângele lui rece ne-a scos din multe situații grele. Nusu ajuta pe toți, fara excepție, iar simplul fapt de a fi în coarda cu el ne garanta reușita turei. 

 Nusule, mulțumesc pentru tot și îmi pare rău că nu am apucat să-ți spun toate astea la o bere. Credeam că ne vom povesti aventurile la bătrânețe, prin vreo cabana sau refugiu, sau de ce nu, printr-o noua tura. Drumul ți-a fost altul, ne vedem "dincolo", atunci când mi se termina ghemul și mie. 

 Rămas bun, prietene.

{fastsocialshare}

 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Se pare că "proprietarul" trebuie să mă vândă. Au început să-mi cadă piese importante. După planetară (ligament) acum o bucșă (menisc) a crăpat; la cealaltă "roată". Nu mai vorbesc de computerul de bord reparat când eram încă aproape nou, și de "șasiul" (coloana vertebrală) ușor hâit și cu tampoanele (discuri intervertebrale) duse la bază. Combustibilul (sângele) circulă încă bine, deși cu ceva impurități (acid uric+ colesterol) dar farurile (ochii) nu mai luminează așa bine fără lentile. Să nu uit de senzorul audio care e înfundat din vremuri imemoriale. Nasol.  Deci să detaliem. 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Vroiam să prezint doar o listă de piese muzicale ce mă impresionează mult, însă un spiriduș ... imaginar mi-a sucit mințile și am scris mai multe; multe povești; multe păreri; puține idei, da' fixe :)  

Dacă nu aveți ce face, intrați și savurați; dacă aveți ce face, intrați și mergeți direct la sfârșit. 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

20130720_103110Recent comunitatea online s-a înfierbântat patriotard la o nouă realizare româneasca 100%, apărută din puțul gândirii legiuitorilor și ne-amendată până acum.
Este vorba de accesul în zone neamenajate/nemarcate în arii protejate - ce uneori se suprapun peste zone montane, unde se mai desfășoară și alte activități (nedistrugătoare) de către diverși munțomani trăsniți, ce se cațără pe trasee mai mult sau mai puțin abrupte prea expuse pentru a fi marcate pentru turism obișnuit. În traducere mai concretă, accesul în zone nemarcate ale ariilor protejate se pedepsește cu amenzi de vreo 3000-6000 RON. Punct.

Acuma, din păcate, scandalul n-a pornit de la aberația asta prost reglementată, ci de la "cireașa de pe tort", distrugerea a două refugii din zone nemarcate din Piatra Craiului, cu păreri diferite despre cauză: mână criminală, avalanșă, vânt, glonțul rece + plămânul cald, etc.; asta venind peste un set de amenzi în Piatra Craiului acordate "by the book" conform noii legi.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 

CSU Brasov Alpinism logoWeekendul 21-22 septembrie am fost la Brașov pentru sărbătorirea a 45 de ani de la înființarea secției de alpinism de la C.S.U. Brașov - și 35 ani de antrenorat pentru Mircea Noaghiu, maestrul al sportului. Am mers cu sentimete intense; mândru de perioada pe care am petrecut-o la C.S.U. Brașov (toată perioada facultății) și de titlul de campion național obținut la tineret, încărcat de amintiri din coardă, din munte, întâmplări haioase cu echipa CSU, miștourile pe care ni le serveam către sau în perete; toate acestea au devenit brusc mult mai intense datorită încercărilor pe care le fac chiar acum de a reveni la o viață cât de cât sportivă. Urma să retrăiesc (chiar dacă o perioadă scurtă) în atmosfera fostei echipe CSU, plus generațiile anterioare - cu realizări grele la activ - și ceva din "tineretul" de după noi ! Valuri de amintiri m-au invadat în zilele dinaintea întâlnirii cât și în weekend. Întotdeauna am un sentiment ciudat când e vorba de întâlniri cu trecutul - poate deoarece brusc îmi aduc aminte de aspirațiile, sentimentele de atunci, apoi compar cu situația actuală și încep să analizez atât diferențele cât și reușitele. În cazul ăsta, mi s-a facut dor de perioada facultății/CSU: fără griji, cu obiective referitoare doar la învățat / bursă, și de antrenat suficient cât să mă mișc bine pe munte; vesel, înconjurat de colegi care aveau grija de viața mea așa cum și eu aveam de a lor când mergeam legați în aceeși coardă.

 

Imagini

Ultimele comentarii

 • Primul pas

  gabila 13.11.2013 20:03
  Super!!!!!!
   
 • Zillertal - HinterTux - schiind cu zeii - ian 2011

  Eu 03.07.2011 00:17
  Hei! mi-au placut povestile tale. :)) M
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Bogdan Avadanei 23.12.2010 17:01
  He he he, Long time no see !! Da, am început să (re)fac ce îmi place și ce știu (mai corect știam ;-) ...
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Andrei Miau 21.12.2010 03:24
  Bravo! I really enjoyed reading it ;) si in plus de asta ma bucur sa vad ca faci ceva ce multi nu mai ...

MOVESCOUNT Button