Vacante

Autentificare

Căutare Smart

Open Panel

Vacante

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Dolomiti_2014Nici nu se instalase căldura bine în vara lui 2014, că eu deja începusem să fac planuri pentru vacanța de iarnă. Dorul de munte, zăpadă, schi era amplificat de abstinența din iarna 2013/2014, când am fost ocupat cu un proiect "mamut" (animalul, nu firma) și am preferat și să las mai mult timp genunchiului cu LIA reconstruit să se refacă; astfel în iarna trecută am evitat pârtiile și m-am mulțumit cu câteva ture rapide pe picioare, pe câte un vârf. Afară se încălzea rapid, colegii schimbau impresii despre plaje, mare, iar eu începeam să construiesc planul unei vacanțe de vis, de ... iarnă !
Și așa am încălecat pe-un schiu, și hai să vedem cum a ieșit, cât sunt de "diliu":

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

 

20130901_171429Acum un an, atacam voioși creasta Făgărașului de la est la vest, și ne ofileam treptat pe traseu, cu câte o "bubă" mai mare sau mai mică: Sorin la Podragu cu un genunchi afectat, eu, Alex și Nicu pe la Negoiu (cabana); eu îndoit de greutate, ultimii 2 cu bube zdravene de la bătături. Între timp ne-am întremat, am mai reparat pe la genunchi (eu), așa că, pentru un test înainte de ieși genunchiul meu din "garanție" (6 luni de recuperare post operator), mi-a venit ideea de a trage o tură pe creasta vestică a Făgărașului, cea care a rămas nebătută anul trecut. Am sunat adunarea, și, după câteva pase cu perioadele, am stabilit că vom pleca pe 31 august (exact ca anul trecut !), cu un nucleu sigur format din Sorin, Nicu și mine.

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

20130106_112700Știu, știu, schiul alpin nu s-a inventat în Austria, dar sigur aici s-a mutat, a evoluat și a excelat. Așa că prin noiembrie am decis că sezonul ăsta am să fac (deja) tradiționala tură de 1 săptămână de schi tot în Austria. Inima parcă tot la pârtiile excelent preparate și proiectate ale italienilor îmi rămăsese (deh - prima dragoste :) ), însă oferta din Kaunertal m-a convins. Târziu de tot, prin decembrie, am facut rezervarea cazării online pe http://www.tiscover.com iar în 4-13 ianuarie am fost la schi. Ca să n-o mai lungesc și să economisesc și din timpul meu dar și dintr-al vostru, am să prezint în continuare, în idei scurte, uneori mai detaliate, principalele momente - așa cum le-am simțit (la propriu sau la figurat).

 

 

20130106_143745

 

 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

20120905_123927Totul a început cu un articol scris acum ceva timp de Sorin, o proiecție a unei ture parțiale de creastă a Făgărașului; a picat chiar pe fondul inițiativei personale de a-mi reface forma sportivă și obiceiurile montane. Legătura s-a făcut imediat, căci o tură lungă de creasta a Făgărașului nu am apucat să bat nici măcar în vremurile bune iar acum ar pica tare bine. Două vorbe aruncate către Sorin, și planul începe sa se concretizeze: întâi în general, adică ceva de genu': vara asta mergem pe creasta Făgărașului, apoi, după ce și Alin intră în echipa de creastă, ajungem să discutăm perioade, sens (est-vest sau vest-est ?), etape, planuri B pentru orice neprevăzute, echipament, mâncare, transport, etc.

Așa că mai jos am să vă plictisesc cu povestea turei, detaliat povestită, pentru zile la gura sobei (și pentru când mă va lăsa memoria :D ). Nerăbdătorii pot sări direct la concluzii, căci lectura e lungă.

Așa că, să-i dăm bice :

 

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

 

While elder are bending down, youth begin to riseDupă turele de schi din Austria la Moltaller Gletscher și Zillertal/Hintertux din anii trecuți nu credeam că voi mai putea fi impresionat de vreo altă zonă de schi. Doar nu te poți pune cu perfecțiunea austriacă și cu tradiția lor în materie de sporturi de iarnă de orice fel, mai ales când sunt dublate de frumuseți naturale și tradiții ca în zonele amintite.

Iată însă că Alpii nu încetează să mă surprindă, iar recenta tură in Dolomiți a depășit (în bine) toate visele mele legate de vacanța de iarnă. Și aici vorbesc despre pârtii (calitatea pregătirii zăpezii, spectaculozitate, lungime și dificultate), transportul pe cablu, frumusețea priveliștilor (Dolomiții pur și simplu îți taie respirația), condițiile de trai (cazare, masă, accesibilitate). La toate acestea voi face referire în povestirea de mai jos, și nu cred că voi folosi vreo bucățică de bila neagră.  În plus, "feeling-ul" local italian și Sud-Tirolez a adus un adaos de savoare unei excursii mult așteptate.

Povestirea a ieșit mai lungă decât cea din Zillertal/Hintertux, însă nu am vrut să scap nimic din vedere și am scris cam despre tot ce îmi amintesc despre excursie. Așa ca înarmați-vă cu răbdare, floricele și hai să vedem cum a fost (dacă vă plictisiți - și sunt 99% șanse-, esența o găsiți la sfârșit, la concluzii):

 

 

Imagini

Ultimele comentarii

 • Primul pas

  gabila 13.11.2013 20:03
  Super!!!!!!
   
 • Zillertal - HinterTux - schiind cu zeii - ian 2011

  Eu 03.07.2011 00:17
  Hei! mi-au placut povestile tale. :)) M
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Bogdan Avadanei 23.12.2010 17:01
  He he he, Long time no see !! Da, am început să (re)fac ce îmi place și ce știu (mai corect știam ;-) ...
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Andrei Miau 21.12.2010 03:24
  Bravo! I really enjoyed reading it ;) si in plus de asta ma bucur sa vad ca faci ceva ce multi nu mai ...

MOVESCOUNT Button