Weekend

Autentificare

Căutare Smart

Open Panel

Weekend

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Nu știu cum s-a făcut, dar, odată cu accentuarea antrenamentelor de dimineață din timpul săptămânii mi-am zis că o las mai "ușurel" cu ieșirile de weekend. Ori, dacă ies, nu am să trag tare, doar plimbărică; și nu m-am agitat să planific ceva, dar m-am trezit de 2 ori spre sfârșit de săptămână cu mâncărime cruntă în tălpi, ce s-a cerut scărpinată pe "deal". Și uite așa am ajuns sa fac două "plimbărici", una în Bucegi, una în Postăvaru, cam de 30+ km fiecare, de nu mai știam cum să citesc cifrele de pe ceas.

 

Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive

Scriu povestea târziu, știu, dar nu pot spune că mă scald în timp liber deși, paradoxal, nici nu pot preciza exact ce îmi mănâncă timpul :-) . A fost o perioadă nedefinită, cețoasă, din alea de care abia aștepți să scapi. Dar, cândva prin sfârșit de octombrie, într-o formă fizică în creștere, m-am decis să fac o ieșire mai tehnică în Făgăraș. Nu exagerat de lungă - doar dacă mă țin șalele - dar spectaculoasă. Și am avut spectacol, chiar dacă nu ăla la care mă gândeam eu. La urma urmei, îmi ziceam, e doar toamnă, chiar dacă e Făgăraș.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Câteodată lucrurile se aranjează în așa fel încât mă trezesc cu mici ferestre neașteptate în care nu am ceva concret de făcut. 

20150711_162327

În ciuda impresiei mele generale că surprizele legate de timp sunt în sensul ocupării suplimentare a timpului liber, s-a întâmplat de câteva ori să fie altfel. Într-o perioadă de vară plină de transformări în care cuvântul de ordine este imprevizibilitatea - mai ales datorită diverselor variabile ce nu sunt sub controlul meu - nu speram să apuc să ies pe munte prea des, și am evitat să angajez timp pentru ieșiri când șansa să nu le onorez era prea mare; măcar nu stric programul celorlalți. Iar eu pot merge și singur dacă mi se ivește ocazia, așa cum s-a întâmplat zilele trecute.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

După ce am mai făcut o "baie" de 4 zile de schi la Borovets, cu vreme/zăpadă/condiții perfecte, m-am scufundat o perioadă în activități administrativ casnice; și deoarece tentativa de Parâng din ianuarie mi-a întărit nevoia de echipament de tură (pentru a evita pierderea de timp și energie cu urmele în zăpadă mare ... ) am purces în paralel la un proces de procurement pentru cele trebuincioase alpinistului hibernal. 

 

PC PHAm găsit schiurile tocmai la Odorhei (de unde m-a ajutat Geza cu un discount și achiziția - mulțam !) iar cu ocazia unui weekend de Brașov, am planificat să merg să le iau. Și dacă tot urma să fiu la Brașov, de ce nu aș face o tură rapidă în Piatra Craiului ? Nu am găsit nici un motiv contra, ci dimpotrivă. Timp este, ziua e mai lungă; avalanșe nu e cazul, zăpada (teoretic cel puțin, eu uitând de specificul nordic al Craiului ....) ar trebui să fie dură, tasată, nu de rupt urmă; aș testa și colțarii, aș folosi din plin și pufoaica, sus fiind frig bine; aș fi cu rucsac ușor, și mai ales ar resimți plăcut greutatea pierdută în ultimul timp ...

Deci, am decis: de echinocțiu voi urca în Crai.

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active

Nu mai știu exact când - dar toamna asta - Iunia aruncă o provocare: cum ar fi să urcăm pe acoperișul Balcanilor, cel mai înalt vârf, Musala, 2925 m ? Un timp, scufundat în treburi, am ignorat ideea, dar, odată cu primele "arome" de frig și de iarnă, gândul a revenit intens, împreună cu o completare: să urcăm vârful, dar în condiții de iarnă 2014112930_50! :)

M-am documentat câteva zile despre masivul Rila, vârful Musala, trasee, cabane, refugii, timpi de deplasare, vreme și condiții meteo, condiții de urcare iarna, și, pas cu pas, am construit un plan de bătaie cu 2 variante, diferențiate de ora de plecare. Perioada aleasă a fost sfârșit de noiembrie,28,29,30 astfel prindeam weekendul prelungit cu 1 decembrie.

Planul cu plecare vineri după amiaza a căzut - evitam astfel o noapte suplimentară în Borovets - așa ca în mare a rămas pe acest schelet: sâmbătă dimineața: București -> Borovets cu mașini, Borovets -> Cabana Musala cu gondola și cu piciorul. Cazare la cabana Musala (eventual refugiul Everest - Ledenoto Ezero), apoi duminică - vârful Musala cu coborâre la cabană, și apoi la alegere: ori încă o noapte pe munte, urmând să mai facem 1-2 ture pe creste la colțari și piolet, ori să coborâm și să mergem înapoi acasă.

Imagini

Ultimele comentarii

 • Primul pas

  gabila 13.11.2013 20:03
  Super!!!!!!
   
 • Zillertal - HinterTux - schiind cu zeii - ian 2011

  Eu 03.07.2011 00:17
  Hei! mi-au placut povestile tale. :)) M
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Bogdan Avadanei 23.12.2010 17:01
  He he he, Long time no see !! Da, am început să (re)fac ce îmi place și ce știu (mai corect știam ;-) ...
   
 • ANUNȚ - "Back to nature" ep.2 - Valea Albă

  Andrei Miau 21.12.2010 03:24
  Bravo! I really enjoyed reading it ;) si in plus de asta ma bucur sa vad ca faci ceva ce multi nu mai ...

MOVESCOUNT Button